TUSSENTIJDSE TOETS VOOR JE RIJEXAMEN

De tussentijdse toets voor je rijbewijs bereidt je voor op het echte rijexamen. Daarnaast kan de tussentijdse toets het reguliere examen makkelijker maken. Wij leggen uit hoe dit werkt. Tot slot leggen we je ook meer uit over het staatsexamen rijbewijs, want ook dan staat Rijschool Apollo 95 voor je klaar.

Hoe werkt de tussentijdse toets voor je rijexamen?

De tussentijdse toets is een proefexamen. Samen met jouw vaste instructeur van Rijschool Apollo 95 en een examinator doorloop je alle stappen die je ook op het echte examen moet kunnen beheersen. Aan het eind van de toets geeft de examinator de beoordeling alsof je examen hebt gedaan. Hierdoor weten we precies waarop we misschien nog extra kunnen oefenen voordat je echt examen gaat doen.

Hoe maakt een tussentijdse toets het rijexamen makkelijker?

Allereerst weet je door de tussentijdse toets wat je op het examen kunt verwachten. Daardoor begin je minder zenuwachtig aan het echte examen. Ook weet je van tevoren welke onderdelen je nog extra kunt oefenen. Dit maakt de kans om in één keer te slagen groter.

Daarnaast doe je tijdens de tussentijdse toets ook de bijzondere verrichtingen zoals fileparkeren en bocht achteruit rijden. Voor deze bijzondere verrichtingen krijg je tijdens de tussentijdse toets een aparte beoordeling. Als je slaagt krijg je voor dit onderdeel vrijstelling op het echte examen, zodat je nog ontspannener kunt afrijden.

Is een tussentijdse toets hetzelfde als een staatsexamen rijexamen?

Nee, pas als je binnen vijf jaar vier keer gezakt bent kom je in aanmerking voor een staats examen autorijbewijs. Uiteraard zijn de eisen voor een staatsexamen rijbewijs gelijk aan de eisen voor een gewoon rijbewijs, maar de omstandigheden zijn anders. Zo krijg je meer begeleiding en doe je examen op een rustigere locatie. Ook krijg je na een staatsexamen, dat officieel overigens een ‘nader onderzoek rijvaardigheid’ heet, meer feedback als je alsnog zakt. Zo kun je je in combinatie met onze staatsexamen rijles nog beter voorbereiden op een volgend examen.

Wil jij je voorbereiden op jouw tussentijdse toets rijbewijs of staatsexamen? Neem dan direct contact op!

Als je het contactformulier invult of ons belt op nummer 085-8086803. bespreken we graag de mogelijkheden om jou te laten slagen.

Roemer Visscherstraat 32,
1321CA Almere

085-8086803
rsapollo95@gmail.com
KVK 39087823

Openingstijden

Maandag         
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08:00-20:00
08:00-20:00
08:00-20:00
08:00-20:00
08:00-20:00
08:00-20:00
Gesloten

©2023. Rijschool Apollo 95 All Rights Reserved

× Hoe kan ik je helpen?